Tisztelt Gazdálkodók!

Örömünkre szolgál, hogy Kft-nk szolgáltatásait igénybe veszik! Naprakész információkkal igyekszünk tájékoztatni Önöket lehetőségeikről, kötelezettségeikről. Engedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljuk legfrissebb híreinket:Számlaszám változás

Tájékoztatásuk jelezzük, hogy számlaszámunk megváltozott, a befizetést
az alábbi számlaszámra kezdeményezhetik:

Új számlaszámunk: 11711041-29921427

A földtörvény által meghatározott végzettségek listája

2014. május 1-jén hatályba lépett az új földtörvény, amely a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról rendelkezik.

A földforgalom alapelveit rögzítő 2013. évi CXXII. törvény egyértelműsíti, hogy a magyar termőföld a helyben lakó gazdáké. Ennek érdekében a kormány megalkotta a földműves jogi fogalmát - ez lényegében agrárvégzettséggel vagy hároméves gyakorlattal rendelkező gazdát jelenti. A mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettségeket az 504/2013. (XII. 29.) Kormány rendelet határozza meg.

A Bács Agrárház Nonprofit Kft, mint felnőttképzési intézmény célja a színvonalas agrárképzések megvalósítása. Képzési kínálatunkat folyamatosan, a hallgatói igényekhez igazítva bővítjük. Kérdéseivel, ötleteivel keresse kollégáinkat!


Földtörvény által meghatározott végzettségek listája

BEMUTATÓ NAPOK a NEMES ÖKOGAZDASÁGBAN„Tisztelet az égieknek, szeretetet az embereknek, fogadd el önmagad és szolgáld a földanya előnyeit. Szolgálatáért cserébe kapsz tiszta táplálékot, a tiszta tápláléktól tiszta gondolatot, mert elfogadod önmagad, cserébe kapsz testi és lelki egészséget, embertársaidtól szeretetet és az égiektől bölcsességet. Sok ember látja a célt, de csak a bölcs ember fogja megtalálni a hozzá vezető utat (Nemes Mátyás).”

Ezt a szemléletváltást egyre többen követik, számukra nyújtunk segítséget, hiszen az itt szerzett tapasztalatokkal bárki megteremtheti a saját biodinamikus kertészetét.


Az alábbi témákban várjuk az érdeklődőket:

A zöldségfélék ökológiai termelése

Tervezett időpont: 2014. július 28. és szeptember 8. hétfő 9:00-15:00
Az ökológiai palántanevelés, helybevetés, gondozás ismeretek után a pozitív listán feltüntetett anyagok felhasználásáról esik szó. Bemutatásra kerülnek a biogazdálkodásban alkalmazható növényvédelmi technológiákat, a gyomszabályozás eljárásait, a talaj mikroelem pótlására, valamint a növények kondicionálására alkalmas anyagokat. Végezetül a helybevetés módszereivel, gépeivel, a növényápolás eszközeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Együtt a természettel, ember a tájban, avagy az ökológiai gazdálkodás alapjai a Homokhátságon

Tervezett időpont: 2014. szeptember 28. vasárnap 9:00-15:00
A Homokhátság természeti adottságainak bemutatása után az érdeklődők megismerkedhetnek a homoktalajon történő biodinamikus kertészeti módszerekkel, a gyökerükért, levelükért, termésükért és virágukért termelt zöldségek élettani hatásával. Megismerkedhetnek továbbá olyan különleges növények termesztésével, mint a keserű uborka, a kínai jamgyökér, vagy éppen a kékburgonya.

A talaj és az ember kapcsolata

Tervezett időpont: 2014. október 12. vasárnap 9:00-15:00
Az ismeretátadó napon a talajerő fenntartásának ősi és a XX. században Rudolf Steiner által leírt módszereit, valamint a komposztálódás és a komposztálás elméletét osztjuk meg a hallgatókkal.
A gyakorlati bemutatón a hallgatók megismerkednek a biodinamikus preparátumok készítésének alapjaival Megtekintésre, bemutatásra, alkalmas idő esetén forgatásra kerül a komposzt halom. Szó lesz továbbá a zöldtrágyázásról valamint a talaj életet támogató egyéb készítményekről.

A bemutatók során a különleges zöldségek megkóstolásra kerülnek, valamint kemencében készült étkekkel várjuk vendégeinket!


Jelentkezési lap - Bemutató Üzemi Program II. félév

A jelentkezési lapok letölthetőek a www.bacsagrarhaz.hu honlapról.
6000 Kecskemét, Tatár sor 6.
info@bacsagrarhaz.hu
76/497 075 70 390 26 68

Aranykalászos gazda tanfolyamJelentkezési határidő 2014. június 18.

Jelentkezési lap - Aranykalászos gazda


Gyógy- és fűszernövény termesztési ismeretek

Oldal:       >>  
Bács Agrárház Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság
6000 Kecskemét, Tatár sor 6. Tel.:76/497-075 Fax: 76/481-035

Felnőttképzési nyilvántartási szám: 03-0145-04           Intézmény-akkreditációs lajstromszám: AL-0299